Gudarna är tokiga!

Religion är ett roligt ämne, mestadels för att ingen riktigt kan bevisa att något är sant eller falskt och därför kan du mer eller mindre spekulera i ämnet fritt och även skapa egna gudar om du nu känner för detta!

Själv är jag inte troende direkt, jag hoppas att det finns ett liv efter döden på ett sätt men det har inte gått så långt att jag sitter på mina knän och försöker nå Gud för ett one on one samtal.
Jag ska också nämna att jag inte läst Bibeln/Koranen/Whatever och mycket av vad jag kommer skriva är förmodligen felaktigt, jag hade trots allt bara godkänt i Religion på Gymnasiet.

Tanken på att något/någon vakar över oss är förmodligen grundad på människans rädsla för framtiden, nutiden och andra människor, vi vill ha gärna tro att någon skyddar oss mot allt ont som kan inträffa och även att vi ska få någonslags belöning när vi dör för att vi under våran levnad har gjort gärningar för att glädja vår beskyddare.
Visst kan jag köpa att någon rädd själ för länge sedan kom på denna tanke efter att han/hon insett att "the shit has hit the fan" för hans/hennes del, helt förståligt.
Detta spridde sig sedan och genast var det män och kvinnor som ville ta del av himmla kakan för att bli beskyddade och få stiga in i himmla riket efter dom blivit dödade av björnar (vilda tider!) eller mindre våldsamma händelser.

Nu var det ju så att det inte fanns Interweb lolz på denna tid och information färdades vääääldigt långsamt, kanske med häst, kanske med båt, mhm, så var det.
Och vi vet ju alla vad som händer med information som färdas från person till person, vet vi inte? Jo visst, informationen ändras smått, detta pågrund av att meningar med fler än två till tre ord blir svåra att memorera, just så blev det även denna gång, låt mig visa med enkla grafer hur det såg ut:

Pär -----INFORMATION---> Mohammed / Pär <----IFNOAMRNIOT--- Mohammed.

Ungefär så, nu hade ord om en beskyddare och skapare (Låt oss kalla honom Gud) nått helt andra kart delar och spridit sig rätt rejällt, plötsligt ville alla visa sig värdiga Gud och hans rike, men på olika sätt, som visat och förklarat några rader upp så ändrades informationen hur detta görs under resan och därför skiljer sig detta från plats till plats, vissa räknar kulor och sjunger ramsor, andra bygger kojor som dom sedan ropar till denna Gud i.
Jag hävdar inte att ena metoden är bättre än den andra, opartisk som jag är.

Under tidens gång så utvecklades människan och även då vår Religion, vissa tyckte det kunde vara en bra idé att skriva ned allt dem kommit på för att sedan kunna mass distribuera detta och få alla att komma in på samma tanke spår så att säga, men samtidigt som Pär och hans vänner gjorde detta så gjorde även Mohammed och hans vänner samma sak!
Nu hade helt plötsligt tanke spåret blivit två filigt och detta gillade varken lag Nord eller Syd.

Judarna trodde att Gud skulle skicka ned hans son Messiah till vår platta planet för att rädda folket från vem vet vad, kanske oss sjävla, hursomhelst så var dem första Kristna faktiskt Judar som trodde att Jesus var Messiah så dem byggde upp en saga runt honom och bestämde sig att för att dumpa sina gamla lagkamrater och bilda ett korplag (som senare skulle spela i den högsta divisionen) Muslimerna däremot trodde att Jesus var en profet men icke Guds son, så dem valde att bygga sin tro runt en annan profet, nämligen Muhammed.

Man skulle ju tänka sig att i dessa Religioner så utövade man fred människor emellan, att vi tillsammans skulle kunna leva i harmoni och lista ut va fan vi egentligen gör här? För är det nått som irreterar människan mer än något annat så är det att ta reda på varför vi sitter på denna planet och vad vi har för mening med livet, är inte vi menade för något större? Svaret är nej, du har inte en ledande roll i Guds blockbuster som han ska dra in kameler och gröna skogar på.

Aha, så vad gör vi, Guds son har uppenbarligen kommit ned till oss för att leka guide, fuck that, vi hänger jäveln och kallar honom hädare, kasta lite sten på en snubbe som sitter fast spikad på ett kors är ju aldrig fel!
Vi kan ju inte sluta där, låt oss nu i Guds namn samla alla som tycker likadant som oss och rida ut tvärs över vår platta planet och döda alla som inte tycker likadant! Det skulle säkert gubben uppe i molnen tycka om!
Hrookay, nu kallas det till Korståg och Jihads över hela kaféet och vuxna män slåss för att bevisa att deras tro är den rätta, även fast det egentligen är samma Gud som dem slåss för! Jag menar, det är ju inte så att vi människor har haft fel förr, varför skulle vi ha det nu?!

Så vad har vi lärt oss hittills, jo, religion är helt fucked up beyond reckognizion, inte så förvånande eftersom det är vi människor som hittat på alltihop.
Nu är det så att vi i Sverige inte är särskilt troende längre, dem flesta som växer upp är ateister eftersom deras föräldrar har växt upp på samma sätt, vi började ifrågasätta om denna bibel kanske inte är mer än en påkostad godnatt saga, kan vara.

1895 publicerade Darwin sina teorier om arternas uppkomst, evolutionsteorier för att vara exakt, ni alla känner till vad detta innebär så jag hoppar över förklaringen. Här kan man väll lätt påstå att det blev en smärre konflikt, Kyrk och Moskée folket gillade inte vad dom hörde, men är det egentligen så konstigt att många började tänka om när ett annat, kanske mer realitiskt alternativ fanns ute, kolla här:
(Videon jag först hade har blivit borttagen från Youtube, därför får ni nöja er med denna bild istället)



Svaret är ännu en gång nej, som sagt är jag inte här för att säga att ena sidan har rätt eller fel, det är upp till dig själv att avgöra.
Men det är faktiskt så nuförtiden att vissa är troende som aldrig för och andra inte, det är mer eller mindre accepterat beroende på vart du är född och folk fortsätter att diskutera, låt dem, säger jag. Tro på vad du vill så länge du håller dig i styr och låter andra tro på vad dem vill.


So remember, where do we meet up when we die?
At the Milkshake pool on the lesbian cloud!

Religion is awesome.

RSS 2.0